Skip to content

Gerlesborgsskolans vårutställning på Lidingö

Vernissage 15 maj kl 16-19
Öppet 16-19 maj kl 12-16

Välkomna till Gerlesborgsskolans vårutställning – en återkommande höjdpunkt i Stockholms kulturliv. Utställningen bjuder på ett frosseri i samtidskonstens mångsidiga uttryck och perspektiv.
Vad gör framtidens konstnärer?
74 konststuderande visar upp en rad olika uttryck i videoverk, fotografi, skulptur, måleri, ljud och rörelse, installation och textil. Ni får bland annat se handsydda persikor som utsätts för skandal, ett laddat möte mellan två grisar, en karta över hur vi egentligen mår, en lektion i hur man etablerar dominans och mycket mer.
Med olika material och tekniker skapar framtidens konstnärer nya trender i en gemensam vilja att gestalta teman och undersöka frågor som påverkar vår samtid.
Gerlesborgsskolan är en av Sveriges äldsta konstskolor inom fri konst och årets vårutställning är unik. För första gången ställer skolan ut i de nya ateljéerna på Lidingö. Kom hit och förälska dig i industrilokaler med fönster som släpper in ljus skapat för gudar och en takhöjd som får verken att känna svindel. Och som om de inte vore nog fyller skolan 80 år.
Under vernissagen kommer det vara möjligt att möta konstnärerna och ta del av den variationsrika utställningen. Det kommer även bjudas på lättare tilltugg och förfriskningar.
Hitta hit:
Agavägen 54
181 55 Lidingö
Färdväg i tre steg:
Tunnelbana till Ropsten
Ersättningsbuss 21 L till Baggeby station
Spårvagn till AGA

Instagram: @gerlesborgsskolan
Facebook event
Utställningskatalog