Skip to content

Sommarkonsert med sång och piano

Klara Ahlersten och Harald Svensson Duo

Lördag 6 juli 2024 kl. 19:30-21:00

Pianisten Harald Svensson och sångerskan Klara Ahlersten bildade våren 2023 denna duo som på kort tid blivit högst uppskattad och mött ett varmt publikt mottagande på den västsvenska scenen. Inte minst för sitt täta samspel och närmast sublima interpretation av text och musik.

De framför av Harald tonsatta dikter av bl.a. Emily Dickinson, Ebba Lindqvist, Anita Nathorst, Gabriela Mistral, Rainer Maria Rilke och Delmira Augustini, samt sånger av Klara, Kate Bush, Victor Jara m.fl.

Harald Svensson har en karriär som sträcker över 50 år och har sedan början av 70-talet etablerat sig som en av landets ledande improvisatörer på sitt instrument. Han startade sin karriär med jazzgrupperna EGBA och Eje Thelin group och har arbetat med såväl körer som trubadurer och spelmän. Hans kompositioner sträcker sig över ett brett fält; jazz, kör, kammarmusik, sånger m.m. Han har även haft ett långt samarbete med dansaren och koreografen Carmen Olsson och med Gunnar Eriksson och Göteborgs Kammarkör.

Klara Ahlersten känns igen på sin textförmedling och särpräglade inlevelse, och på sin blandning av improvisation och vokala tekniker från folkmusik. I jazz- och improvisationsgruppen Mumriq komponerar hon musik där jazzens rytmer och harmonik utgör basen i kompositionerna, för att sedan kastas ut i en klangvärld inspirerad av alternativ rock och konstmusik. Klara är även medlem i art pop-ensemblen Spomenik och performancegruppen Viva Vocal Ensemble.

Konsertsalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Entré: 120 kr (elever och alla under 15 år, fri entré).

Inget förköp, biljett köps på plats (enklast med Swish)