Sara Nielsen Bonde – LAGER I FÖLJDER TID I ORDNING

En lämning

Gräver djupare och djupare

För att finna mer tid

Fäller större och större träd

För att komma längre tillbaks.

“Lager i följder, tid i ordning”  berör material med spår av tidens gång.

I stratigrafin (läran om jordlagen) finns en tidslig ordning, där de äldsta lager ligger längst ner. I årsringarna på ett träd ses hur de äldsta lagrena ligger längst in. Jämförs flera träds årsringar kan man finna en kronologisk ordning som går tillbaka flera tusen år, detta kallas också dendrokronologi.

Båda stratigrafin och dendrokronologien används i arkeologien som daterings metoder av material. I utställningen ses verk som är utarbetade ifrån dessa begrep, där tiden sätts i ordning genom lagrens följder.

Sara Nielsen Bonde är utbildad på kungl konsthögskolan 2019, och är nu verksam I Göteborg.

Öppettider: helgfria vardagar kl 9-16, samt särskilt öppethållande under vernissagehelgen: lördag 24/2, kl.12-15 och söndag 25/2, kl 10-13.

Utställningen pågår: 2024-02-24 till 2024-04-05

Missade du vårutställningen i Stockholm? Missade du vårutställningen i <span class="_last-word">Stockholm?</span>
Här kan du ladda ner utställningskatalogen
Kalendarium  <span class="_last-word">Kalendarium</span>