Skip to content

Hillside Projects: Emily Berry Mennerdahl och Jonas Böttern

 

Hillside Projects  – song squibb giggle 

 

Utställning 

20/4 – 24/5 

Vernissage: 20/4 kl 12-15 

 

HP (Hillside Projects) berättar historier. Fåglar är ofta huvudkaraktärerna – fåglar på randen till utrotning, fåglar dödade i flygplanskrascher och fåglar som äter de döda. HP funderar på hur man berättar historier och vilka historier som tillhör vem. HP omfamnar det absurda, komiska och tragiska i berättelser om försvinnanden och väver samman dessa med existentiella tankegångar och socio-politiska lager. HP tillämpar en konceptuell utgångspunkt och jobbar främst med performance, text, video och ljud. 

 

I song squibb giggle tillämpas lekfulla performativa metoder som utforskas i ljud- och bildverk. Under utställningens gång besöker en ”performer” från HP galleriet regelbundet. Performern interagerar med det utställda materialet och utför akter av lyssnande och spelande. HP ställer frågan vem ska vi lyssna på och hur. 

 

Hillside Projects består av Emily Berry Mennerdahl och Jonas Böttern. De är baserade i Stockholm. Ett urval av deras senaste utställningar, screenings och framträdanden inkluderar: “Open Studios 2024”, IASPIS, ”PhotoKathmandu 5” (2023, Kathmandu), ”Species, Soil & Successors”, Oyoun Kultur NeuDenken (2023, Berlin), ”dhakdhak ho-him ah eekffii ee” Röda Sten konsthall (2022, Gothenburg), ”Memorial for the Lost”, Bonniers Konsthall (2020, Stockholm), ”Why Did You Leave?” Dazibao (2019, Montréal). De är för närvarande residensstipendiater på IASPIS Konstnärsnämnden och tillsammans med ArtPlatform utvecklar de ett relationellt gestaltningsverk i Jönköping. Deras videoverk distribueras av FilmForm – The Art Film and Video Archive och Vidéographe, Montréal. 

 

—————— 

Hillside Projects  – Residens och föreläsning 

 

Föreläsning måndag 13 maj kl 18.00. 

 

I samband med Hillside Projecs utställning kommer duon att ha ett fyra veckor långt residens. Måndagen den 13 maj kl 18 kommer de att hålla en föreläsning om sitt konstnärsskap och utställning på Gerlesborgsskolan.