Aktiviteter för barn och unga

Gerlesborgsskolan i Bohuslän erbjuder flera aktiviteter för barn och unga året runt
Konstverkstad där deltagarna skapar själva under handledning av konstpedagog, guidade barnvisningar av utställningar, konserter och scenkonst för barn och unga.  Gerlesborgsskolan är också en del av Tanum och Sotenäs kulturskola.

Kulturskola

Är du mellan 9-14 år och bor i Sotenäs eller Tanum? Är du nyfiken på konst och tycker om att uttrycka dig? Då är vår kulturskola något för dig! Vi ses under åtta tillfällen (ungefär varannan vecka) i Gerlesborgsskolans ateljéer vid havet. Tillsammans tittar vi på samtidskonst och prövar våra egna idéer i olika material och tekniker. Varje år får vi en lektion med skolans residenskonstnär och möter aktuella utställningar i Galleri Gerlesborg. I slutet av terminen gör vi en egen utställning på Gerlesborgsskolan.

Lokal: Stora Ateljén Gerlesborgsskolan
Måndagar 17:00-19:00 (start 26 augusti)
Lärare: Marika Sanaksenaho

Vill du delta eller har ett barn som vill delta i Kulturskolan konst hos oss, gör din registrering via studyalong.se/tanum om du tillhör Tanums Kommun, respektive studyalong.se/sotenas för boende i Sotenäs Kommun.
Varmt välkommen med din anmälan!

Konstverkstad

Vi välkomnar alla barn och unga till öppen konstverkstad. Kom och lek med olika konstnärliga tankesätt, tekniker och material. Inga förkunskaper behövs och oömma kläder är att föredra.

Konstverkstaden håller öppet följande söndagar under kommande period:

• 16 juni vernissagehelg – barnvisning i Roland Perssons utställning och teckningsverkstad
  • 30 juni målarverkstad i trädgården eller på strandkanten vid vackert väder
  • 7 juli skapa med Olle
  • 21 juli skapa med Olle

Drop-in mellan kl 10-13 i Konsertsalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

En biljett kostar 30 kr och betalning sker via Swish

Litteratur och Granit

Litteratur & Granit flyttar in på Gerlebsborgsskolan! Tillsammans med Unga Gerlebsborg bjuder vi in till skapandeverksamhet för barn och unga. Kom och måla och berätta med konstnären Annika Rockström eller lek med ord och rymt med musikern Christofer Elgh söndag den 4:e augusti i Konsertsalen.

Måla och berätta stenens historia med Annika Rockström 10:00-12:00. Ålder 8 till 12. Begränsat antal platser, förbokas via billetto.se
Lek med ord, rymt och text med Christofer Elgh Klockan 14:00-15:00. Ålder 8 till 12. Begränsat antal platser, förbokas via billetto.se

Mer om hela festivalen och programpunkterna för barn hittas på https://litteraturochgranit.se/

Vår öppna ateljé

Besök vår permanenta work-shopdel som ligger i anslutning till galleriet. Den är till för barn och unga som vill läsa eller skapa. Här visas även alster från vår konstverkstad och kulturskola.

Väggen

Bakom Gerlesborgsskolan mitt i landskapet finns en laglig graffitivägg. Välkommen att använda den, medtag egna färger!

Skapande Skola

Gerlesborgsskolan har under många år erbjudit workshops inom ramen för Skapande skola. Hör av er till oss så att vi kan ge era elever möjligheter att utveckla sitt eget skapande liksom förståelsen för professionella konst- och kulturuttryck.

Övrig information

För mer information om barn- och ungaverksamheten på Gerlesborgsskolan kontakta konstpedagog Marika Sanaksenaho:
marika@gerlesborgsskolan.se

Följ Gerlesborgsskolan på facebook och följ Unga Gerlesborg på Instagram för info om program och uppdateringar eller ändringar.

Missade du vårutställningen i Stockholm? Missade du vårutställningen i <span class="_last-word">Stockholm?</span>
Här kan du ladda ner utställningskatalogen
Kalendarium  <span class="_last-word">Kalendarium</span>
Här kan du ta del av kommande kulturaktiviteter på Gerlesborgsskolan Bohuslän