Skip to content

Aktiviteter för barn och unga

Gerlesborgsskolan i Bohuslän erbjuder flera aktiviteter för barn och unga året runt
Konstverkstad där deltagarna skapar själva under handledning av konstpedagog, guidade barnvisningar av utställningar, konserter och scenkonst för barn och unga.  Gerlesborgsskolan är också en del av Tanum och Sotenäs kulturskola.

Kulturskola
Är du mellan 9-14 år och bor i Sotenäs eller Tanum? Är du nyfiken på konst och tycker om att uttrycka dig? Då är vår kulturskola något för dig! Vi ses under åtta tillfällen (ungefär varannan vecka) i Gerlesborgsskolans ateljéer vid havet. Tillsammans tittar vi på samtidskonst och prövar våra egna idéer i olika material och tekniker. Varje år får vi en lektion med skolans residenskonstnär och möter aktuella utställningar i Galleri Gerlesborg. I slutet av terminen gör vi en egen utställning på Gerlesborgsskolan. Våren 2024 kommer vi bland annat att prova på screentryck och som alltid avslutar vi våren med en egen utställning och grafittiworkshop på skolans lagliga vägg!

Lokal: Stora Ateljén Gerlesborgsskolan
Måndagar 17:00-19:00 (start 15 januari)
Lärare: Marika Sanaksenaho

Vill du delta eller har ett barn som vill delta i Kulturskolan konst hos oss, gör din registrering via studyalong.se/tanum om du tillhör Tanums Kommun, respektive studyalong.se/sotenas för boende i Sotenäs Kommun.
Varmt välkommen med din anmälan!

Konstverkstad

För dig mellan 4-12 år. Kom och lek med olika konstnärliga tankesätt och praktiker på Gerlesborgsskolan. Inga förkunskaper behövs, vi prövar och övar och oömma kläder är att föredra! Vårens konstverkstad startar söndag 14/1 10:00-13:00 i Stora ateljén. En biljett kostar 30:- och vi har drop in under hela verkstadstiden. Barnvisningar ges dock 10:00. Betalning sker via Swish. Håll utkik på Instagram för senaste nytt!

  • 14/1 konstverkstad
  • 25/2 vernissagehelg med Sara Nielsen Bonde, barnvisning + konstverkstad
  • 10/3 konstverkstad
  • Påskutställning/Kvirr – Unga Gerlesborgs öppna ateljé!
  • 21/4 vernissagehelg med Hillside, barnvisning + konstverkstad
  • 5/5 konstverkstad

Vår öppna ateljé

Besök vår permanenta work-shopdel som ligger i anslutning till galleriet. Den är till för barn och unga som vill läsa eller skapa. Här visas även alster från vår konstverkstad och kulturskola.

Väggen
Bakom Gerlesborgsskolan mitt i landskapet finns en laglig graffitivägg. Välkommen att använda den, medtag egna färger!

Skapande Skola
Gerlesborgsskolan har under många år erbjudit workshops inom ramen för Skapande skola. Hör av er till oss så att vi kan ge era elever möjligheter att utveckla sitt eget skapande liksom förståelsen för professionella konst- och kulturuttryck.

Övrig information
Observera att skolans restaurang inte är i drift för tillfället, men själva matsalen är öppen och fungerar som matsäcksrum. Ta gärna med egen fika!

För mer information om barn- och ungaverksamheten på Gerlesborgsskolan kontakta konstpedagog Marika Sanaksenaho:
marika@gerlesborgsskolan.se

Följ Gerlesborgsskolan på facebook och följ Unga Gerlesborg på Instagram för info om program och uppdateringar eller ändringar.

Pågående utställning Pågående <span class="_last-word">utställning</span>
Sara Nielsen Bonde LAGER I FÖLJDER TID I ORDNING
Konsertprogram våren 2024 Konsertprogram våren <span class="_last-word">2024</span>
Musikverksamhetens konsertprogram ligger nu uppe för våren 2024. Läs mer här.
Mer om vårt Kulturprogram Mer om vårt <span class="_last-word">Kulturprogram</span>
Läs mer här om Gerlesborgsskolans kulturprogram här med allt från utställningar, konserter, föreläsningar och aktiviteter för barn & unga.