Quatuor Bozzini (Can)

Alissa Cheung – fiol

Clemens Merkel – fiol

Isabelle Bozzini – cello

Kanadensiska stråkkvartetten Quatuor Bozzini har sedan starten 1999 utmärkt sig internationellt för sitt unika sound som gett dem en framträdande position inom ny, experimentell och klassisk musik. I en anda av risktagande och experimenterande har ensemblen letat sig långt från allfartsvägarna och initierat en rad djärva samarbeten. Med kompromisslös noggrannhet vad gäller konstnärlig kvalité har de byggt upp en bred repertoar, bortom trender.

Deras öppna konstnärsledda arbetsmetoder har resulterat i flera innovativa produktioner, bl.a tvärvetenskapliga projekt med video, teater och dans. Och med över 400 beställningsverk och cirka 500 uruppförda kompositioner i bagaget utmärker de sig som en av konstmusikens hårdast arbetande och mest framstående stråkkvartetter just nu. Eller som de beskrevs på Bandcamp Daily nyligen: “one of the most daring string quartets of the entire world.”

Anders Dahl, gästkompositör

Foto: Anna Bergström

Kvällen till ära kommer Bozzinikvartetten bland annat framföra utdrag ur verket Rows skrivet av Anders Dahl, musikverksamhetens gästkompositör i vår. Så här kommenterar han sin komposition:

”Rows är en dagdröm om hur det skulle kunna låtit om tolvtonsmusiken utvecklades till att bli enklare och mer avskalad med tiden istället för tvärtom. Rows är ett stycke som både innehåller mycket frihet samtidigt som man strikt förhåller sig till en tolvtonsrad. På Gerlesborgskolan blir första gången som Rows uppförs av en stråkkvartett.”

Torsdagen den 9e maj, kl 19.30

Konsertsalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Entré: 100 kr (elever på skolan och barn under 12 år: fri entré).

Inget förköp, biljett köps på plats (enklast med Swish)

Missade du vårutställningen i Stockholm? Missade du vårutställningen i <span class="_last-word">Stockholm?</span>
Här kan du ladda ner utställningskatalogen
Kalendarium  <span class="_last-word">Kalendarium</span>