Skip to content

Ichi (Jap/UK) + Bohuslän Big Bang

Lördagen den 30e mars 2024, Obs! kl 15.00

Årets konsertprogram inleds med japanska enmansorkestern ICHI och lokala musikkollektivet Bohuslän Big Bang, En färgsprakande musikmanifestation lika underhållande för alla åldrar!

Ichi

En konsertupplevelse för hela familjen, full av nyfikenhet, experimentlusta, DIY och färgsprakande popmusik från Japan!

ICHI, från Nagoya i Japan, tar idén om ”enmansbandet” till nya höjder med sitt lekfulla sätt att blanda hemgjorda instrument med leksaker, vardagsföremål, oljefat, pingisbollar och kassettband.

Hör för första gången instrument så som Stylt-bas, Kalilaphone, Balloon-pipes, Hatbox-pedal-trumma, Tapumpet, Percussion-skor & Hat-trick-hatt. Det är roligt, absurt, dansant och spännande.

Samtidigt har hans framträdanden en nästan uråldrig rituell känsla. Är han ledaren över en mystisk stam som fullständigt kommit på villovägar? Berika ditt liv och upplev ICHI live på scen!

Värm upp din nyfikenhet redan nu med en 8 minuters inspirerande dokumentär om ICHI redan nu:

 

Bohuslän Big Bang 

Dessutom kommer det lokala musikkollektivet Bohuslän Big Bang spela nyskriven musik av Anders Dahl på instrument byggda av skrot och hittade prylar. Kollektivet är en sällsynt blandning av professionella musiker, kompositörer och ”ljudnyfikna” amatörer med anknytning till området kring Bottnafjorden. Likheterna med ICHI hittar vi i kreativiteten, nyfikenheten och lekfullheten även om Bohuslän Big Bang är långt ifrån ett enmansband.

Om BBB:

Kollektivet uppstod under pandemin 2021, en tid präglad av inställda konserter och begränsat resande. Vi skapade här, av egen kraft, en pedagogisk plattform där alla som ville kunde mötas och skapa musik tillsammans med fokus på gruppimprovisation, konstmusik, performativ ljudkonst, grafiska partitur, metoder och koncept. Sedan dess har kollektivet samarbetat med bl.a Riksorganisationen för Arrangörer av Nutida Konstmusik (RANK), musikplattformen Reading Music samt bjudit in kompositörer och musiker så som Rosali Grankull, Lisa Ullén, Johan Arrias och Jennifer Torrence som handlett oss konstnärligt i arbetet med kompositioner av bl.a Hanna Hartman och Michael Pisaro Liu. Under 2023 framträdde BBB på festivalen HERE på Vitlycke Centre for Performing Arts och släppte en inspelning av stycket Big Bang #1 på förlaget Bottna Utropstecken och digitalt på Bandcamp.

http://bottnautropstecken.se

Välkomna!

OBS! Denna matinékonsert sammanfaller med Gerlesborgsskolans påskutställning och börjar redan kl 15, lör den 30/3

Konsertsalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Entré: 50 kr (elever på skolan och barn under 12 år: fri entré).

Inget förköp, biljett köps på plats (enklast med Swish) 

Pågående utställning Pågående <span class="_last-word">utställning</span>
Sara Nielsen Bonde LAGER I FÖLJDER TID I ORDNING
Konsertprogram våren 2024 Konsertprogram våren <span class="_last-word">2024</span>
Musikverksamhetens konsertprogram ligger nu uppe för våren 2024. Läs mer här.
Mer om vårt Kulturprogram Mer om vårt <span class="_last-word">Kulturprogram</span>
Läs mer här om Gerlesborgsskolans kulturprogram här med allt från utställningar, konserter, föreläsningar och aktiviteter för barn & unga.