Aviva Endean (Aus)

Tisdagen den 21a maj 2024, kl 19.30

Aviva Endean är en klarinettist, kompositör och ljudkonstnär bosatt i Wurundjeri / DjaDja Wurrung i Australien som med sin ambition att öppna våra öron för världen omkring oss och expandera vårt sätt att uppleva och förstå ljud genom nya uttrycksformer kommit att uppmärksammas allt mer även internationellt.

Hennes soloframträdanden, internationella samarbeten och sceniska performanceverk har hyllats för sin innovativa virtuositet har beskrivits som “fängslande, sofistikerat, fantastiskt, mirakulöst” och ”tranceframkallande” av musikrecensenter.

Hon släppte sin solodebut ”cinder : ember : ashes” på norska bolaget SOFA 2018. Hennes soloverk för klarinett och elektronik har framfört på festivaler som Huddersfield Contemporary Music Festival (UK), Sound of Stockholm (Sverige), Only Connect (NO) The, Substation (VIC) och MONA FOMA (TAS).

Konsertsalen, Gerlesborgsskolan Bohuslän

Entré: 100 kr (elever på skolan och barn under 12 år: fri entré).

Inget förköp, biljett köps på plats (enklast med Swish)

Missade du vårutställningen i Stockholm? Missade du vårutställningen i <span class="_last-word">Stockholm?</span>
Här kan du ladda ner utställningskatalogen
Kalendarium  <span class="_last-word">Kalendarium</span>